سامانه جستجو قوانین




رای وحدت رويه ديوان عالی كشور

قرارداد ساز آرش علیزاده نیری وکیل پایه یک دادگستری آژانس هواپیمایی عصر پرواز مجری ویزای شینگن ویزای ایتالیا ویزای چین ویزای دبی
كلاسه پرونده : 9/26/3954
شماره دادنامه : 1702
تاريخ رسيدگي : 28/10/71
مرجع رسيدگي : شعبه 26 ديوان عالي كشور
هيئت شعبه   : آقايان  ... 

خلاصه جريان پرونده : 1 حامد.00 فرزند.00 19 ساله متهم است به قتل عمدي پدرش مرحوم  ...  دراثراصابت سنگ به سرش 2 محمودفرزند.00 20 ساله متهم است به مساعدت و همكاري با متهم رديف يك در اختفاي جسد مقتول بدين شرح كه متهم در صفحات 22و54 و غيرآن گفته :( چون پدرم ، مادرم را از منزل بيرون كرده بود و خواهرم و مرا نيز از منزل بيرون نموده بود تصميم به قتل او گرفتم 0 چون پدرم فرد خوبي نبود با او دشمني داشتم و خودم بتنهايي او را كشته ام 0 در اتاق پنهان شدم بعد بيرون آمدم ، ضربه اول را كه بسنگ زدم متهم رديف دوم وارد اتاق شد، من ضربه دوم را زدم و سه ضربه به سر او زدم و با سنگ زدم ، مرا اذيت مي كرد. قصد كشتن او را نداشتم ، ضربات را خودم زدم 0) و در محضر دادگاه گفته : ( يك ضربه زدم و سنگ را پرت كردم به سرش خورد.)
متهم رديف دوم نيز اظهارات وي را در صفحه 19 و غير آن گواهي كرده است و هر دو متهم اعتارف دارند كه جسد را به اتفاق برده اند و در جاده كمبرنبدي انداخته اند. بر اساس شكايت اوليه اولياي دم دادسراي عمومي  ...  به موجب كيفرخواست شماره 12739/5/71 تقاضاي تعيين كيفركرده و دادگاه كيفري يك  ...  شعبه 6 طي دادنامه شماره 14280/8/71 با توجه به محتويات پرونده و اظهارات متهمان و رضايت اولياي دم و اظهارات متهم رديف يكم در مورد آلت جرم واينكه سنگ مورد استفاده حدود دو سه كيلو وزن داشته و ضربه وارد نمودن با چنين شيئي به ناحيه گردن و سر، قتاله محسوب مي گردد، متهم رديف يكم را به تحمل دوسال و متهم رديف دوم را به تحمل چهار ماه حبس تعزيري با حتساب ايام بازداشت محكوم نموده كه مورد اعتراض محكوم عليه رديف 2 قرار گرفته و تقاضاي تجديدنظر كرده و دادگاه مزبور به نظر خود باقي مانده " است "  و پرونده جهت تجديد نظر به شعبه 26 ديوان عالي كشور ارسال گرديده است.
هيئت شعبه در تاريخ بالا تشكيل گرديده و پس از قرائت گزارش آقاي  ... عضو مميز و اوراق پرونده مشاوره نموده چنين راي مي دهند:
(بسمه تعالي 0 با توجه به محتويات پرونده حامد.00 و محمود.00 در رابطه باقتل پدرش ، راي صادره از دادگاه كيفري يك  ...  مطابق موازين بوده و چون اعتراض موجهي مطرح نشده ، ابرام مي گردد.)

مرجع :
كتاب قتل عمد، جلداول ، تاليف يداله بازگير،ازانتشارات ققنوس چاپ اول ،چاپ ديبا، سال 1376

70

بررسي ماده در رويه قضايي


هيچ موضوعي مرتبط با اين ماده ثبت نشده