سامانه جستجو قوانین




رای ديوان عالی كشور

قرارداد ساز آرش علیزاده نیری وکیل پایه یک دادگستری آژانس هواپیمایی عصر پرواز مجری ویزای شینگن ویزای ایتالیا ویزای چین ویزای دبی
كلاسه پرونده   : 3022/555
شماره دادنامه  : 148/30
تاريخ رسيدگي  : 14/2/71
فرجامخواه     : آقاي (ب )
فرجامخوانده   : خانم (الف )
فرجامخواسته   : دادنامه شماره 70/687شعبه 111 دادگاه مدني خاص  ... 
مرجع رسيدگي   : شعبه 30 ديوان عالي كشور
هيئت شعبه     : آقايان  ... 

خلاصه جريان پرونده : خانم (الف ) در تاريخ 14/5/70 دادخواستي به خواسته طلاق به علت ترك انفاق و اعتياد به طرفيت آقاي (ب ) تقديم دادگاههاي مدني خاص ... نموده و به شعبه 111  دادگاه مدني خاص ... ارجاع گرديد. ضمن دادخواست توضيح داده است كه مدت يك سال است با خوانده ازدواج نمودم در اين مدت مخارج زندگي رانداده كليه مخارج زندگي را پدرم تامين نموده طلاهاي مرا برده فروخته هر چه پول داشتم از من گرفته صرف مشروب و ترياك كه به صورت محلول مي نموده كرده پنج ماه است از او هيچ اطلاع ندارم 0 برا يتامين ترياك و حشيش دست به دزدي هم زده است و آبروي من و خانوده ام رابه باد داد. اعتراض مي كنم به قصد كشتن مرا مي زند از ترس آبرويم به هيچ كس نگفتم و از  دادگاه تقاضاي طلاق نموده است.  دادگاه در تاريخ 2/8/70 پرونده را با حضور خواهان رسيدگي نمود. خوانده در  دادگاه حاضر نشد. زوجه اظهار داشت به شرح دادخواست تقاضاي رسيدگي را دارم شهود خودم را به  دادگاه معرفي مي نمايم 0  دادگاه قرار استماع شهادت از شهود را صادر مي نمايد و دستور مي دهد زوج را بدون اطلاع قبلي از نظر اعتياد به مواد  مخدر به پزشكي قانوني براي معاينه معرفي نمايند.  دادگاه در تاريخ 12/10/70 پرونده راباحضور زوجين رسيدگي نمود. زوجه اظهار داشت شهود خودم را حاضر كردم ودررابطه نامه كلانتري نمي خواهم اقدام كنم مي خواهم كارم يكسره شود. زوج اظهار داشته زندگي خودم را دوست دارم مي خواهم زندگي كنم 0دررابطه باخرجي من خانم را نديدم تا خرجي او را بدهم و در رابطه با اظهارات شهود همه گفته هاي آنها را تكذيب م نمايم و گفته هاي آنها را قبول ندارم 0 زوجه اظهار داشت مدت يكسال است نفقه مرا نداده است و منزل را ترك كرده هيچ الاعي از او ندارم 0 از پنج نفر شاهد كه سه نفر از شهود از بستگان نزديك خواهان زوجه مي باشندودو نفر ديگر مطالبي در رابطه با اظهارات خواهان بيان كردند دادگاه اقدام به صدور راي مي نمايد وبه شرح دادنامه مي نويسد، باتوجه به اظهارات شهود و شروط ضمن عقد بخصوص شرط اول كه شوهر متعهد شده كه اگر شش ماه نفقه زن خود را ندهد زن حق طلاق داشته باشد لذا  دادگاه به زوجه اجازه داده است كه با مراجعه به دفتر و دريافت ده هزار تومان نفقه ايام عده خود را مطلقه نمايد و نوع طلاق را خود مشخص خواهد كرد.پس از ابلاغ دادنامه آقاي (ب ) از راي صادره تقاضاي تجديدنظر مي نمايد و شرحي ضمن لايحه اعتراضيه اش مي نويسدكه در هنگام شور قرائت مي شود. پس از انجام تبادل لايحه اعتراض به نظر رياست  دادگاه مي رسد. اعتارض را وارد ندانسته پرونده به ديوان عالي كشور ارسال مي گردد و به اين شعبه ارجاع مي شود.
هيئت شعبه در تاريخ بالا تشكيل گرديد و پس از قرائت گزارش آقاي ... عضومميز و اوراق پرونده مشاوره نموده چنين راي مي دهند:
(بسمه تعالي 0 به دادنامه تجديدنظرخواسته ايراد وارد است زيرا دليل زوجه در پرونده گواهي پنج نفراز شهود مي باشد كه سه نفر از شهود از منسوبين نزديك زوجه مي باشند و به شهادت آنان اعتباري نيست. شاهد چهارم آقاي محمد.00 كه در موردنفقه گفته است نمي دانم خرجي داده است يا خير و در مورد مشروبخوري و اعتياد اظهار كرد در اي رابطه اطلاعي ندارم و در مورد قصد كشتن نيز گفته است از خانواده زوجه اطلاع پيدا كردم و حرفهاي آنها را تاييد مي كنم شاهد پنجم گفته است اطلاع دارم 10الي 11 ماه است نفقه نداده و درمورد كشتن خبر ندارم و اظهارت اين دو شاهد با اين كيفيت نمي تواند دليلي براي طلاق زوجه از شوهرش بدون اجازه شوهرش باشد و دادنامه كه بدون توجه به مراتب فوق اصدار يافته است نفض و رسيدگي مجددآن به يكي ديگرازشعب دادگاههاي مدني خاص ... ارسال مي گردد.)

مرجع :
كتاب آراي ديوان عالي كشوردرامورحقوقي   3
 قانون تجارت ،احوال شخصيه ،شناسنامه ،ادله اثبات دعوي ،احكام
حكومتي ،توقيف عمليات اجرائي وابطال اجرائيه
تاليف يداله بازگير،انتشارات ققنوس ،چاپ اول ،سال 1377
106

بررسي ماده در رويه قضايي


هيچ موضوعي مرتبط با اين ماده ثبت نشده