سامانه جستجو قوانین




رای محكمه عالي انتظامي قضات

قرارداد ساز آرش علیزاده نیری وکیل پایه یک دادگستری آژانس هواپیمایی عصر پرواز مجری ویزای شینگن ویزای ایتالیا ویزای چین ویزای دبی
دادنامه شماره : 297 - 8/12/1371

راي شعبه اول دادگاه عالي انتظامي قضات
آنچه كه بر اساس قرارداد اجاري به تصرف مستاجر داده شده و سابقه تعديل نيز داشته ، يكباب دكان بوده كه ممكن است براثر طول زمان ، اعياني آن آسيب ديده و نياز به تغيرات اساسي و كلي و يا احتمالا" بازسازي داشته باشد.
چون انجام تعميرات كلي بدون موافقت موجر، مستاجر را براي وصول هزينه هاي معموله قانونا" مختار نمي داند و ازطرفي با زوال انتفاع مستاجر از عين مستاجره بعلت از بين رفتن اعياني ، براي او حق استفاده از فسخ نسبت به آن قسمت از مورد اجاره كه زايل شده ، قانونا" بوجود مي آورد، لذا دادگاهي كه به دعوي تعديل رسيدگي مي كند، با وجود ارجاع امر به كارشناس و تحميل هزينه آن به خواهان و بعد از وصول نظريه و رسيدگي به اعتراض طرفين در خصوص مورد كه در حقيقت مقدمه و طليعه صدور حكم است ، حق ندارد دعوي خواهان را مردود اعلام نمايد و استناددادگاه به مواد 503 و504 قانون مدني كه نسبت به موضوع صادق نبوده و ارتباطي ندارد رافع مسئوليت رئيس دادگاه نيست و چون وي در مورد پذيرفتن وكيلي كه حق وكالت درطرح دعوي خواهان را نداشته نيز قصور خود را پذيرفته لذا تخلفاتش به نظر دادگاه مسلم است .
در خصوص رئيس دادگاه حقوقي يك و مشاور دادگاه مزبور باعنايت به مدافعاتشان تخلفي بنظر نرسيده راي بر برائت آنان صادر واعلام مي شود.

مرجع :
كتاب نظارت انتظامي درنظام قضائي (جلددوم ) تاليف احمدكريم زاده
ناشر: روزنامه رسمي كشور، چاپ اول سال 1378

139

بررسي ماده در رويه قضايي


هيچ موضوعي مرتبط با اين ماده ثبت نشده