سامانه جستجو قوانین




رای وحدت رويه ديوان عالی كشور

قرارداد ساز آرش علیزاده نیری وکیل پایه یک دادگستری آژانس هواپیمایی عصر پرواز مجری ویزای شینگن ویزای ایتالیا ویزای چین ویزای دبی
.
تاريخ رسيدگي : 26/1/72
شماره دادنامه : 33/3
مرجع رسيدگي  : شعبه سوم ديوانعالي كشور

خلاصه جريان پرونده :
در تاريخ 5/12/70 آقاي (الف ) دادخواستي به طرفيت آقاي (ب ) به خواسته الزام خوانده به انتقال دو دانگ مشاع از خانه پلاك 6/1687 بخش 3 شيراز مقوم به مبلغ سه ميليون ريال به دفتر دادگاههاي حقوقي يك شيراز و با استناد به فتوكپي مصدق قولنامه عادي 9/2/69 و سند عادي 10/4/70 و اظهارنامه و چهارده فقره قبض عادي ده هزار توماني جمعا" به مبلغ يكصد و چهل هزار تومان وسند رسمي صلح شماره 112166-6/2/65 دفترخانه دوشيرازو نظريه كارشناس در توضيح دعوي به خلاصه اعلام داشته خوانده بشرح قرارداد ملزم به انتقال دو دانگ مشاع از ششدانگ خانه ياد شده به من مي باشد با امهال كافي و ابلاغ اظهارنامه حاضر به ايفاء تعهد نشده رسيدگي و احضار خوانده و صدور حكم مورد استدعاست. رسيدگي به موضوع به شعبه ششم دادگاه حقوقي يك شيراز ارجاع و پرونده به كلاسه 39/11-70 ثبت و با تعيين وقت و ابلاغ دعوي به خوانده طرفين جهت رسيدگي دعوت شده اند. در جلسه 16/4/71 دادگاه طرفين حاضر بوده اند خواهان تقاضاي خود را تكرار كرده خوانده اظهارداشته قولنامه هاي ابرازي درست است امضاء من است معامله هم كرده ام اما اين زن و شوهر به من گفتند برادرم از اين معامله راضي است ولي اخيرا" پي برده ام كه برادرم رضايت نداشته اينجانب بقيه دويست هزار تومان را هم به موجب همان قبضهاي عادي دريافت كرده ام كل سيصد هزرا تومان را از آنها گرفته ام و اطاق هم براي سكونت دراختيارم هست و خود خواهان و خانواده اش هم در آن خانه سكونت دارند ولي چون برادرم ناراضي است اينجانب پيشنهاد كرده ام معامله را فسخ كنم ولي در اصل تسليم حكم دادگاه هستم دادگاه بااستماع اظهارات طرفين وكسب نظر مشاور خلاصتا" چنين اظهارنظر كرده است  (با توجه به مدارك دعوي ومختويات پرونده دعوي محرز است و چون از آثار بيع غيرمنقول ثبت آن و تنظيم سند رسمي است نظر به محكوميت خواند هبه انتقال رسمي دو دانگ پلاك ياد شده به نام خواهان با حفظ حق مسكن براي خوانده تا زمان حيات وي اظهارنظر مي شود)  با ابلاغ مفاد تصيم دادگاه خوانده بشرح لايحه تقديمي ثبت شده به شماره 444-19/7/71 نسبت به نظريه دادگاه اعتراض كرده و حسب دستور2/8/71 دادگاه پرونده را به ديوان عالي كشور ارسال به كلاسه 15/6741 ثبت و به اين شعبه ارجاع شده است.
هيئت شعبه در تاريخ بالا تشكيل گرديد پس از قرائت گزارش آقاي ...  عضو مميز و اوراق پرونده مشاوره نموده چنين اظهارنظر مي نمايند:
نظريه
بر نظريه مورخ 16/4/71 شعبه ششم دادگاه حقوقي يك تهران اشكال متوجه است زيرا طبق مندرجات فتوكپي غير مصدق سند رسمي شماره 112166-6/2/65 دفترخانه شماره 2 حوزيه ثبت شيراز دانگ قطعه زمين شماره 6/687 واقع در بخش 4 شيراز با مستحدثات آن به آقاي (ج ) صلح گرديده در حالي كه در اسناد عادي مستنددعوي فروشنده دودانگ مشاع پلاك مرقوم بررسي نكره و از ثبت استعلام ننموده است وازاين حيث رسيدگي دادگاه ناقص است و لذا نظريه دادگاه تائيد نمي شود و پرونده به دادگاه مرقوم اعاده مي گردد.

مرجع :
كتاب صلح و اجاره و احكام راجع به آنها ، تاليف يداله بازگير
چاپ اول ، سال 1379 ، چاپ گيتي ، انتشارات فردوسي

بررسي ماده در رويه قضايي


هيچ موضوعي مرتبط با اين ماده ثبت نشده