سامانه جستجو قوانین




رای ديوان عالی كشور

قرارداد ساز آرش علیزاده نیری وکیل پایه یک دادگستری آژانس هواپیمایی عصر پرواز مجری ویزای شینگن ویزای ایتالیا ویزای چین ویزای دبی
تاريخ رسيدگي :21/2/71 شماره دادنامه 67/12  فرجامخواه : رسيدگي به اعتراض محكوم عليه (ب )  مرجع رسيدگي شعبه 12 ديوان عالي كشور  هيات شعبه آقايان .... رئيس .... مستشار

خلاصه جريان پرونده :
حسب مندرجات اوراق پرونده ، دادسراي عمومي تهران به اتهام : 1 (ال ) فرزند.00 2 (ب ) فرزند.00 3 (ج ) فرزند.00اولي و دومي به اختلاس در بن كارمندان و رديف سوم خريد و فروش مال مسروقه و حاصل از اختلاس رسيدگي كرده ، با توجه به شكايت وزارت كشاورزي و تحقيقات و گزارشات آگاهي و نحوه اظهارات متهمين و را محرز دانسته به استناد ماده 5 قانون تشديد مجازات مرتكبين ارتشاء و اختلاس و كلاهبرداري و ماده قانو منع خريد و فروش كوپن هاي ككالاي اساسي درخواست تعيين كيفر براي متهمين نموده است.پرونده جهت رسيدگي به شعبه 194 دادگاه كيفري دو ارجاع شده ، دادگاه مذكور با التفات به ماده 7 قانون تشكيل دادگاههاي كيفري يك ودو و شعب ديوان عالي كشور رسيدگي به اتهامات متهمين را در صلاحيت دادگاه يك دانسته و قرار عدم صلاحيت خود را به شايستگي رسيدگي دادگاه كيفري يك تهران صادر و اعلام داشته است. اين بار پرونده به شعبه 138 محاكم عمومي كيفري يك ارجاع شده ، دادگاه اخيرالارجاع پس از رسيدگي به شرح دادنامه هاي شماره 70/492و70/493 بلحاظ عدم احراز توجه اتهام به متهم رديف يك حكم بر برائت او صادر و اتهام متهم رديف دوم را در حد اختلاس و رديف سوم در در حد خريد و فروش كوپن محرز دانسته و با انطباق مورد با ماده 5 قانون تشديد مجازات مرتكبين ارتشاء و اختلاس و كلاهبرداري با رعايت ماده 3 قانون راجع به مجازات اسلامي و تبصره 9 ماده 5 درباره متهم رديف متهم رديف دوم و مستندا" به ماده 2 قانون منع خريد و فروش كوپن هاي كالاي اساسي و با رعايت ماده 35 قانون راجع به مجازات اسلامي دادگاه متهم رديف دوم را به تحمل يكسال حبس و پرداخت مبلغ 492000 ريال عنوان جزاي نقدي و رد مبلغ اختلاس شده و متهم رديف سوم را به پرداخت مبلغ پانصدهزار ريال بعنوان جزاي نقدي محكوم كرده است. پس از ابلاغ حكم احد از محكوم عليها به نام (ب ) به راي صادره اعتراض كرده است كه مروح لاحيه اعتراضي به هنگام شور قرائت خواهد شد.در تاريخ 24/11/70 دادگاه به اعتراض رسيدگي كرده آن را وارد ندانسته و پرونده را با بقاء در حكم به ديوان عالي كشور ارسال داشته است كه رسيدگي به درخواست تجديدنظر محكوم عليه مذكوربه اين شعبه ارجاع شده است.
هيات شعبه در تاريخ بالا تشكيل گرديد.پس ازقرائت گزارش آقاي .... عضو مميز و اوراق پرونده و نظريه كتبي آقاي داديار ديوان عالي كشور اجمالا" مبني بر تاييد راي دادنامه شماره .... فرجامخواسته مشاوره نموده چنين راي مي دهد:

راي
با عنايت به مندرجات اوراق پرونده ، محكوم عليه ايراد واعتراض موثري كه نقض دادنامه تجديدنظر خواسته را ايجاب نمايد بعمل نياورده است دادنامه تجديدنظر خواسته توجها" به دلائل پرونده صادر شده بلحاظ فقد اشكال مهم موجب نقض دادنامه تجديدنظرخواسته نتيجتا" ابرام مي گردد.
رئس شعبه دوازدهم ديوان عالي كشور         مستشارديوانعالي كشور

مرجع :
كتاب كلاهبرداري ، اختلاس وارتشاءدرآراي ديوان عالي كشور
تاليف يداله بازگير ،نشرحقوقدان ،چاپ اول ، پائيز 1376
57

بررسي ماده در رويه قضايي


هيچ موضوعي مرتبط با اين ماده ثبت نشده