رأي شماره 521 هيأت عمومي ديوان عدالت اداري درخصوص ابطال بخشنامه شماره 82966/1802 مورخ 25/5/1385 سازمان مديريت و برنامهريزي كشور شماره هـ/86/35
تاريخ: 15/7/1386
شماره دادنامه: 521
كلاسه پرونده: 86/35
مرجع رسيدگي: هيأت عمومي ديوان عدالت اداري.
شاکي: آقاي محمدرضا هراتي.
موضوع شكايت و خواسته: ابطال بخشنامه شماره82966/1802 مورخ 25/5/1385 سازمان مديريت و برنامهريزي کشور.
مقدمه: شاکي به شرح دادخواست تقديمي اعلام داشته است، اينجانب از آزادگان و جانبازان جنگ تحميلي و مشمول مزاياي مندرج در ماده 13 قانون درخصوص استفاده از دو گروه تشويقي و احتساب دو برابر سنوات اسارت ميباشم. در سال1371 به استخدام رسمي وزارت فناوري و اطلاعات در آمدم، بديهي است از تاريخ بکارگيري اينجانب براساس قانون مذکور از مزاياي مندرج در ماده 13 بهرهمند گرديم و سازمان متبوع هر دو تسهيلات را اعمال مينمود. طبق دادنامههاي شماره 86 و 87 و 88 صادره از هيأت عمومي ديوان اين اقدامات مجدداً در مورخ 24/2/1385 تاييد و تنفيذ گرديد، لکن وزارت مذکور به دنبال بخشنامه شماره 82966/1802 مورخ 25/5/1385 سازمان مديريت و برنامهريزي، اقدامات گذشته خود را محدود به اجراي رأي صادره از تاريخ صدور دادنامه نموده است و دستور کسر مبالغ دريافتي قبل از تاريخ دادنامه را صادر کرده است. با توجه به اينکه رأي هيأت عمومي دقيقاً تاييد اقدامات سابق وزارت متبوع ميباشد، اقدام آنها در جهت استرداد وجوه مأخوذه از زمان استخدام تا زمان صدور رأي هيأت عمومي خلاف قانون و خارج از حدود اختيارات سازمان مديريت بوده و سازمان مديريت نميتواند براي اين امر تاريخي را مشخص کند. لذا تقاضاي ابطال بخشنامه 82966/1802 مورخ 25/5/1385 را دارم. مديرکل دفتر حقوقي و دبيرخانه هيأت عالي نظارت سازمان مديريت و برنامهريزي کشور در پاسخ به شکايت مذکور طي نامه شماره 38247/1604 مورخ 17/4/1386 اعلام داشتهاند، از آنجائي که آراء صادره از سوي هيأت عمومي ديوان عدالت اداري در مورد ابطال مصوبات و بخشنامههاي دولتي از تاريخ صدور لازم الاجراء ميباشد، بنابراين تقاضاي رد شکايت نامبرده را دارد. هيأت عمومـي ديوان عدالت اداري در تاريخ فوق با حضور رؤسا و مستشاران و دادرسان عليالبدل شعب ديوان تشكيل و پس از بحث و بررسي و انجام مشاوره با اکثريت آراء بـه شرح آتي مبادرت بـه صدور رأي مينمايد.
رأي هيأت عمومي
طبق ماده 2 قانون مدني قوانين 15 روز پس از انتشار در سراسر کشور لازم الاجراء است مگر آنکه در خود قانون ترتيب خاصي براي موقع اجراء مقرر شده باشد. نظر به اينکه طبق تبصره 4 ماده 3 قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت مصوب 13/6/1370 دولت ميتواند به آزادگان يک الي 2 گروه تشويقي علاوه بر گروه استحقاقي اعطاء نمايد و حسب ماده 13 قانون حمايت از آزادگان مصوب 13/9/1368 مدت اسارت براي عموم آزادگان اعم از اينکه قبل از اسارت در دستگاهها شاغل بوده و يا بعد از اسارت شاغل شوند با تمايل آنان به ازاء هر يک سال اسارت دو سال به عنوان سابقه خدمت رسمي و مرتبط تلقي ميگردد و با التفات به اينکه حسب ماده 19 قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت مصوب 13/6/1370 تاريخ اجراء ماده 3 قانون 1/1/1371 بوده و طبق ماده 25 قانون حمايت از آزادگان مصوب 13/9/1368 تاريخ اجراء قانون از همان سال تصويب بوده عليهذا اطلاق بخشنامه شماره 82966/1802 مورخ 25/5/1385 سازمان مديريت و برنامهريزي به تعيين تاريخ اعطاء گروههاي تشويقي و استحقاقي خلاف قانون و خارج از حدود اختيارات است و به استناد بند يک ماده 19 قانون ديوان عدالت اداري مصوب 1385 ابطال ميگردد.
هيأت عمومي ديوان عدالت اداري معاون قضائي ديوان عدالت اداري ـ مقدسيفرد
هيچ موضوعي مرتبط با اين ماده ثبت نشده
آدرس : تهران خیابان فاطمی روبه روی سازمان آب پلاک 207
تماس اضطراري : ۰۹۱۲۲۰۹۱۵۷۵
پست الکترونیک : info (At) Dadfaran (dat) com